Een Caribisch eiland verwijdert plastic afval

Guadeloupe: In een tot nu toe uniek project hebben de biofabrik, Amerikaanse investeerders en lokale partners hun krachten gebundeld om plastic afval van het grootste eiland van de Franse Antillen te bevrijden. De Biofabrik White Refinery zal de broodnodige elektrische energie produceren voor de archipel.

Een eilandparadijs lost zijn plastic probleem op - en dat is nog maar het begin

Je kunt een transatlantische vlucht van 13-uur maken en nog steeds landen in de EU. U kunt dan met Franse wijn zitten in koloniale terrasjes en worden omringd door Caribische flair, begeleid door Frans dialect. Dan sta je op Guadeloupe, het grootste eiland van de Franse Antillen.

De archipel, die bestaat uit zes bewoonde en veel onbewoonde tropische eilanden, is volledig geïntegreerd in de Franse staat - en dus de EU. Het betaalt in euro's, er zijn Franse restaurants, boetieks en de officiële taal is ook Frans.

Veel Europese emigranten hebben het eilandparadijs gekozen als een bejaardentehuis of stille terugtrekking uit de hectische wereld. Eenvoudig te begrijpen, als je kijkt naar de gemiddelde 29 ° warme lucht met een glas wijn op de betoverende baaien. Maar uiterlijk is bedrieglijk.

Een nieuwe biofabrik White Refinery voor een nieuwe uitdaging

Toen we werden gevraagd over het in april vorig jaar, als we willen onszelf uitdagen om het eerste grootschalige plant van onze WASTX technologie te installeren als een prototype in de archipel, was het noodzakelijk om een ​​groot aantal factoren af ​​te wegen. Toch was geen van onze apparatuur klaar. Prototypes vereisen een aanzienlijk hogere ondersteuningsinspanning dan vaak vastgestelde systemen. In geval van pech hebben 8000-kilometers slechts in beperkte mate toegang.

Ons kleine systeem WASTX Zero, bedacht voor infrastructureel goed ontwikkelde metropolen en gemeenten, is nog steeds te delicaat voor de eisen van een Caribische regio. Processtabiliteit en eenvoud zijn belangrijke parameters van een fabriek die eenvoudigweg meer dan 5.000-uren per jaar hoeft te draaien, zonder een leger van technici in de buurt.

En dus besloten we samen met de in Californië gevestigde team van investeerders voor een investering concept dat het beste van onze zeer complexe mini-fabriek in de complexe besturing en grotere systemen, zoals we eerder hebben ontwikkeld, maakt verbinding met een functionele eenheid voor unerschlossenere regio's - als een demonstratie systeem voor mogelijke veel andere eilanden en afgelegen gebieden die hun plastic afval onder controle willen krijgen en tegelijkertijd energie willen winnen.

De WASTX One - het beste van beide werelden

In tegenstelling tot de veel kleinere WASTX Zero, die kan zich wenden tot kg plastic afval per dag 500 in energie, het doelwit van de investeerders en exploitanten leggen met maximaal vijf keer. Met een nieuw ontwikkelde reactorsysteem maakt het ook mogelijk grove delen, maar kan automatisch worden geladen en werkt dus zelfstandig en onafhankelijk wordt het pyrolyseproces volledig geherstructureerd. Bekende processen van industriële reactorconstructie worden gecombineerd met in eigen huis ontwikkelde en ontladen systemen.

Het resultaat is dat het systeem zichzelf kan 'voeden' en de bedrijfskosten tot een minimum kan beperken. Disposal partners ter plaatse sorteren de afvalstromen van de eilanden met automatische sorteersystemen op een zodanige manier dat alleen die plastics die ze kunnen verwerken in onze reactoren terechtkomen.

De besturingseenheid kan in realtime worden gecontroleerd en gecontroleerd door zowel de werknemers ter plaatse als door het ontwikkelingsteam in Duitsland. Op deze manier krijgen we waardevolle inzichten en ervaringen en kunnen we via het internet rechtstreeks vanuit Dresden 24 uur per dag rechtstreeks ingrijpen en instructies geven voor actie.

Een speciale functie is de mogelijkheid om de gegenereerde energie direct in het lokale elektriciteitsnet te voeden. Hier ondersteunt de overheid ons met aantrekkelijke voorwaarden en helpt ze de investeerders en ons om het concept niet alleen duurzaam maar ook aantrekkelijk te maken voor andere locaties. Omdat het net zo leuk en belangrijk is om iets 'groen' te bouwen - als er geen winst haalbaar is, zal het niet op grote schaal de overhand krijgen.

Onze systemen produceren immers van één ton plastic tot 700 liters brandstof en genereren dus zoveel energie dat aan de dagelijkse behoeften van meer dan 500-huishoudens kan worden voldaan. Van hun eigen plastic afval plus dergelijke van industrieel afval of stortplaatsen. Voor dit doel wordt een speciaal ontworpen krachtcentrale ontwikkeld. Dit moet voldoen aan de hoogste Europese milieunormen, een omstandigheid die we al met succes hebben bewezen.

Uiteindelijk wordt dit alles in de containerbouw gedaan en in 2017 in Duitsland in gebruik genomen. De afgewerkte fabriek kan vervolgens volledig per schip worden verzonden en ter plaatse worden gebruikt. Alle benodigde goedkeuringen zijn al verleend.

Guadeloupe - van het slaveneiland tot de pionier

Miljoenen tonnen plastic afval belanden elk jaar in zee - met onuitsprekelijke effecten op dieren en het milieu. Tegelijkertijd hebben meer dan 4 miljard mensen over de hele wereld geen toegang tot veilige en goedkope energie.

Het is dus zo verheugend dat het voor ons mogelijk is om ons concept voor de eerste keer te bewijzen met toegewijde lokale partners en duurzame investeerders in een van de plaatsen die beide kwesties moeten aanpakken. Als het project succesvol is, zijn er al tien andere modules besteld om de hele archipel op duurzame wijze te reinigen en veilig van energie te voorzien.

Het is een ander mooi voorbeeld dat je samen met zware milieu-uitdagingen te maken krijgt. De mensheid heeft dit vele malen bewezen of is momenteel in het proces: in de klimaatmoordenaar CFC, in de heroverweging van duurzame energie of in de momenteel waarneembare overschakeling op elektromobiliteit.

Het wordt tijd dat we als samenleving ook het probleem van plastic afval aanpakken en het zien als wat het is: een gigantische bovengrondse energiebron. En waar er energie is, ontstaat voorspoed. Geld is er als nooit tevoren - alleen bij bewijzen, politieke omstandigheden en moed ontbreekt het nog steeds. Behalve snel op Guadeloupe 😉

Blijf op de hoogte en volg ons met dit spannende project, word een fan van de Biofabrik Facebook en meld je aan voor onze nieuwsbrief hieronder.